قیر نفت پاسارگاد: معرفی انواع قیر نفت پاسارگاد

۴ بازديد

شرکت قیر نفت پاسارگاد از شرکت های تولید کننده نفتی است که در مناطق مختلف ایران به فعالیت می پردازد. افراد تاجر و مهندسان به واسطه شغلی که دارند به قیر که از مشتقات نفتی است استفاده می کنند به همین دلیل مهم است در خصوص شرکت‌های تولید‌کننده قیر اطلاع داشته باشند. این دانش به آنها کمک می‌کند تا ببینند چه شرکت‌هایی قیر را با چه کیفیتی تولید می‌کنند یا قیمت بندی‌شان چطور است. همچنین، داشتن چنین اطلاعاتی در انتخاب بهتر به شما کمک می‌کند. ما هم در این مقاله از ایران ای ترید می‌خواهیم یکی از شرکت‌های تولید قیر به نام شرکت قیر نفت پاسارگاد را به شما معرفی کنیم. این شرکت چندین سال است که در زمینه تولید قیر فعالیت می‌کند. 

بررسی پالایشگاه نفت پاسارگاد

شرکت قیرِ نفت پاسارگاد در سال ۱۳۸۲ تاسیس شد و به تولید انواع قیر پرداخت. این شرکت در آن سال با هدف مدیریت و بهره‌برداری منابع نفتی در شش منطقه تهران، اراک، آبادان، تبریز، شیراز و بندرعباس کار خودش را آغاز کرد. میزان تولید قیر بشکه‌ای پاسارگاد در هر سال بیش از ۴ میلیون تن است. در نتیجه، قیر پالایشگاه پاسارگاد حدود نیمی از بازار داخلی قیر را به خود اختصاص داده است. همچنین، این شرکت دو پایانه صادراتی در بندرعباس و ماهشهر دارد که از آنجا محصولات قیر را صادر می‌کند.

انواع قیر پالایشگاه نفت پاسارگاد

 

معرفی انواع قیر تولیدی پالایشگاه نفت پاسارگاد

شرکت قیر نفت پاسارگاد محصولات قیر خود را در انواع مختلف تولید می‌کند.  انواع رایج قیر صادراتی پالایشگاه پاسارگاد عبارتند از: قیرهای نفوذی، ویسکوزیته، قیر عملکردی، امولسیونی، قیر محلول و پلیمری اصلاح شده. قیرهای نفوذی جزو محصولاتی هستند که بنابر درجه نفوذشان طبقه‌بندی می‌شوند و بیشتر کاربردشان در راهسازی است. قیر ویسکوزیته هم قیری است که بر اساس گرانروی‌اش طبقه بندی می‌شود.

شرکت پاسارگاد  همچنین انواع قیر را متناسب با شرایط دمایی مناطق مختلف کشور طبقه‌بندی می‌کند که به آنها قیر عملکردی می‌گوید. همچنین، یک نوع قیر دیگر هم به نام قیر محلول در محصولات نفت پاسارگاد وجود دارد که بسته به حلالیتش در محلول‌های دیگر طبقه‌بندی می‌شود. به غیر از این، تولید کنندگان قیر هم به برخی از قیرها موادی می‌زنند تا بخواهند خواص آنها را اصلاح یا تقویت کنند و به آنها قیرهای امولسیونی و پلیمری اصلاح شده می‌گویند.

صادرات قیر پالایشگاه پاسارگاد

شرکت قیرِ نفت پاسارگاد ۲ پایانه در مناطق بندرعباس و ماهشهر دارد که به نام های شهید رجایی و بندر امام خمینی مشهورند. نام ترمینال صادارت قیر در بندرعباس شهید رجایی است و با مسیر اصلی بین‌المللی کشتیرانی در خلیج فارس فاصله زیادی ندارد. در این پایانه چهار مخزن با ظرفیت ۲۵۰۰ متر مکعب وجود دارد. همچنین، در ماهشهر در بندر امام خمینی هم یک پایانه صادراتی وجود دارد که دارای چهار مخزن ۳۵۰۰ تنی است. این پایانه هم مثل خلیج فارس با دریا ارتباط نزدیکی دارد. به این صورت، شرکت نفت پاسارگاد می‌تواند محصولات قیر Bulk نفت پاسارگاد، قیر FOB نفت پاسارگاد و قیر EXW نفت پاسارگاد خود را به بازارهای اروپا، آسیا، خاورمیانه، آفریقا و پاسیفیک صادر کند.

 

صادرات قیر پالایشگاه نفت پاسارگاد

خرید و قیمت قیر پالایشگاه پاسارگاد چقدر است؟

قیمت محصولات قیر از جمله قیمت قیر بشکه ای پاسارگاد و قیر تناژ پالایشگاه نفت پاسارگاد بسته به عوامل مختلف متفاوت هستند. برای قیرهای صادراتی، قیمت ارز می‌تواند بر روی قیمت بندی این محصولات تاثیر بگذارد. همچنین، عواملی مثل عرضه و تقاضا، هزینه‌های فرایند تولید و حمل و نقل هم مسلماً در قیمت محصولات قیرِ نفت پاسارگاد اثر می‌گذارند. در حال حاضر، قیمت بندی محصولات پالایشگاه پاسارگاد بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار متفاوت است.

ایران ای ترید با در ارتباط بودن با بزرگترین پالایشگاه های قیر ایران امکان خرید قیر با بهترین قیمت را به شما ارائه می نماید. این شرکت به صورت لحظه ای قیمت قیر صادراتی را به روز کرده و شما در جریان کوچکترین نوسانات این محصول قرار می دهد. 

منبع

قیر طبیعی چیست: معرفی ویژگی ها + کاربرد گیلسونایت

۳ بازديد

 

قیرِ طبیعی یا همان قیر معدنی که به  گیلسونایت نیز معروف است یک هیدروکربن طبیعی و رزینی شبیه به  آسفالت نفتی سخت است که توسط زمین‌شناسان به عنوان یک ماده قابل‌حل در حلال‌های نفتی طبقه‌بندی می‌شود. 

معرفی گیلسونایت یا قیر طبیعی 

 گیلسونایت چیست؟ برای این موضوع ابتدا باید بدانید قیر چیست؟ سپس به توضیح قیر طبیعی بپردازیم. قیرِ طبیعی سنگی آغشته به قیر (آسفالتیت) است که به صورت جامد بوده و در کشورهای مختلفی از جمله آمریکا و ایران است.  معادن قیر طبیعی در ایران (معادن گیلسونایت در ایران) بیشتر در استان کرمانشاه قرار دارد. قیر های معدنی دمای ذوب نسبتا بالایی دارند و در ابتدا به عنوان عایق الکتریکی یا ترکیب ضد آب مورد استفاده قرار می‌گرفتند.

گیلسونایت یا قیر طبیعی چیست؟

 

انواع قیر طبیعی معدنی نفتی و گریدهای  آن

قیر معدنی نفتیبا توجه به معیارهای خاص به انواع و گریدهای مختلف طبقه‌بندی می‌شود که هریک کاربرد و استفاده مخصوص به خود را دارد. در ادامه  به تفکیک انواع و گریدهای مختلف پس از فرآوری گیلسونایت اشاره می‌کنیم.

گیلسونایت گرید A

  • محتوای خاکستر: حداکثر 5%
  • میزان رطوبت: حداکثر 1%
  • اندازه‌های مش: 30، 40، 100 تا 300
  • کاربرد: در صنایعی که نیاز به خاکستر کم دارند، مانند رنگ‌ها، جوهرها و فرمول‌های تخصصی آسفالت، بسیار کاربرد دارد.


گیلسونایت یا قیر طبیعی گرید B

  • محتوای خاکستر: حداکثر 10%
  • میزان رطوبت: حداکثر 1%
  • اندازه‌های مش: 30، 40، 100 تا 300
  • کاربرد: در حفاری، مخلوط با آسفالت معمولی، مصالح ساختمانی و فرمولاسیون رنگ‌های ارزان‌تر کاربرد دارد.


گیلسونایت گرید C

  • محتوای خاکستر: حداکثر 15%
  • میزان رطوبت: حداکثر 1%
  • اندازه‌های مش: 30، 40، 100 تا 300
  • کاربرد : برای برخی از کاربردهای آسفالت، حفاری و در ساخت درجات خاصی از جوهرهای تیره مناسب است.

 

قیر طبیعی گرید D

  • محتوای خاکستر: حداکثر 20%
  • میزان رطوبت: حداکثر 1%
  • اندازه‌های مش: 30، 40، 100 تا 300 
  • کاربرد :  در ساخت و ساز جاده‌ها و تولید چسب و درزگیرهای خاص کاربرد دارد.

 

گیلسونایت گرید E

  • محتوای خاکستر: حداکثر 25%
  • میزان رطوبت: حداکثر 1%
  • اندازه‌های مش: 30، 40، 100 تا 300
  • کاربرد:  در مواردی استفاده می‌شود که محتوای خاکستر اهمیت کمی دارد؛ برای مثال برای راهسازی.

گیلسونایت گرید E

نحوه اکتشاف و تشکیل ذخایر قیر طبیعی 

قیر معدنی گیلسونایت یا قیر طبیعی بیتومین برای اولین بار در قرن نوزدهم در آمریکا کشف شد. اکتشاف گیلسونایت یا قیر ِطبیعی توسط ساموئل اچ. گیلسون انجام شد. او یک ماده خام سیاه و براق را کشف کرد که پس از بررسی مشخص شد بیش از 95 درصد آن از هیدروکربن‌ها ساخته شده است.
بیشتر قیر مورد استفاده تجاری از نفت خام به دست می‌آید اما با این وجود، مقادیر زیادی از قیر نیز در طبیعت وجود دارد. تشکیل قیر طبیعی از بقایای جلبک‌ها، دیاتومه‌ها و دیگر موجودات ایجاد می‌شود. این ذخایر قیرِ طبیعی (یا قیر معدنی به انگلیسی Mineral Bitumen) در دوره‌ی کربنیفر تشکیل شده‌اند که در بسیاری از نقاط زمین جنگل‌های باتلاقی بزرگ وجود داشت.

 

خواص قیر طبیعی

 

خواص و کاربرد قیر طبیعی

 از جمله خواص و کاربرد های قیر طبیعی می توان به  موارد ذیل اشاره نمود:

خواص:

  • قابل حل در حلال‌های معطر و اکثر حلال‌های کلردار
  • محتوای اسفالتین بالا
  • حلالیت بالا در حلال‌های آلی
  • خلوص بالا و ویژگی‌های ثابت
  • وزن مولکولی بالا
  • محتوای رزین و نیتروژن بالا

کاربرد 

  • به عنوان چسب در صنعت محصولات چوبی
  • حفاری سیالات گل و سیمان چاه نفت
  • اصلاح‌کننده آسفالت
  • ماسه‌ی ریخته‌گری
  • دوغاب‌های سیمانی
  • عایق‌کاری مخازن، لوله‌ها و حتی قالب‌گیری
  • ساخت پوشش ضد آب برای لوله‌های اب
  • به عنوان عامل بهبوددهنده عملکرد برای مخلوط‌های آسفالتی
  • ساخت الکترودهای کربن با خلوص بالا در صنعت هسته‌ای
  • تولید قیر و آسفالت

قیر طبیعی و کاربرد آن

مصارف گیلسونایت

از گیلسونایت برای بهبود عملکرد بسیاری از مواد استفاده کرد. از جمله آن می توان به ساخت عایق سیم، رنگ و لاک، مصالح ساختمانی، جوهر چاپ، حفاری چاه نفت، ریخته‌گری و غیره اشاره نمود:

 

مصارف گیلسونایت قیر طبیعی: 1. کنترل سیال در حفاری

 از گیلسونایت یا قیر معدنی در میدان‌های نفتی به عنوان یک افزودنی در سیالات حفاری استفاده می‌شود. گیلسونایت در گریدها و فرمول‌های مختلف برای مبارزه با مشکلات ناپایداری گمانه (حفره عمودی) تامین روان‌کاری به ویژه در سوراخ‌هایی با انحراف زیاد و اخیرا نیز به عنوان یک عامله واسطه برای مبارزه با چسبندگی فشار دیفرانسیل کاربرد دارد.

مصارف قیر طبیعی و قیر معدنی: 2. گیلسونایت در حفاری نفت

گیلسونایت در طیف وسیعی از نرمی و اندازه‌ی ذرات، یک عنصر استاندارد برای استفاده در گل حفاری مبتنی بر نفت است که در شیل‌ها و دیگر تشکیلات زمین شناسی دشوار استفاده می‌شود. افزودن قیر طبیعی تصفیه شده مخصوص به سیالات حفاری مبتنی بر آب، با تثبیت شیل‌های مشکل‌ساز، از بین رفتن حفره را به حداقل می‌رساند و ضمن کاهش گشتاور و کشش، ماسه‌های بسیار نفوذ‌پذیر را محکم می‌کند.

مصارف انواع گیلسونایت: 3. آسفالت و روسازی جاده

انواع قیر در راهسازی بسیار کاربرد دارد. گیلسونایت نیز به عنوان یک عامل افزایش‌دهنده عملکرد برای مخلوط‌های آسفالتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. مخلوط‌های روسازی اصلاح شده با گیلسونایت به درجه‌های نفوذ بالاتری می‌رسند و کاملا در ترکیب آسفالت ترکیب می‌شود.

کاربرد گیلسونایت بیتومین: 4. بخش ریخته‌گری

گیلسونایت یا قیر طبیعی با زغال سنگ و سایر مواد به عنوان یک افزودنی در ماسه‌های ریخته‌گری ترکیب می‌شود تا کیفیت قطعه قالب‌گیری شده را با بهبود آزادسازی قالب و پوشش کلی ریخته‌گری فلز، تضمین کند.

کاربرد قیر طبیعی یا گیلسونایت: 5. بخش محصولات شیمیایی

گیلسونایت یا قیر طبیعی با بسیاری از مواد شیمیایی و مواد دیگر ترکیب می‌شود که باعث بهبود خواص فیزیکی و شیمیایی منحصربفرد آن می‌شود. کاربردهای چسب و پوشش در صنایع متالوژی، محصولات چوبی، دیرگدازها و سایر صنایع، تطبیق‌پذیری و و کاربردی بودن این ماده را به خوبی نشان می‌دهد.

کاربردهای قیر طبیعی گیلسونایت: 6. بخش جوهر و رنگ

رزین گیلسونایت به طور گسترده‌ای به عنوان ماده مرطوب کننده اصلی کربن سیاه برای جوهرها استفاده می‌شود. رزین گیلسونایت با رزین‌های هیدروکربنی مبتنی بر نفت، رزین‌های فنولی و رزین‌های فلزی رقابت می‌کند که همگی می‌توانند به درجات مختلف مکمل یا جایگزین هم باشند. غلظت‌های مختلف رزین گیلسونایت یا قیر طبیعی برای تولید جوهرهای خبری با خاصیت براقیت و چسبندگی بالا استفاده می‌شود.

کاربردهای قیر طبیعی گیلسونایت: 6. بخش جوهر و رنگ

بررسی ویژگی های قیرِ طبیعی 

خواص ذاتی پودر گیلسونایت همراه با عوامل خارجی، آن را به ماده‌ای بادوام تبدیل می‌کند. مقاومت قیر طبیعی در برابر تنش‌های محیطی و شیمیایی تضمین می‌کند که این ماده موثر باقی مانده و کیفیت خود را در دوره‌های طولانی مدت حفظ می‌کند. این دوام به نوبه‌ی خود باعث افزایش طول عمر محصولات و پروژه‌هایی می‌شود که در آن از پودر قیر معدنی استفاده شده است که می‌توان آن را به خواص ذاتی و عوامل خارجی زیر نسبت داد:

 

ویژگی‌های گیلسونایت: 1. پایداری شیمیایی

قیر طبیعی عمدتا هیدروکربنی است که به آن درجه مقاومت بالایی در برابر مواد شیمیایی می‌دهد. این پایداری طول عمر محصولاتی که دارای گیلسونایت هستند را تضمین می‌کند.

 

ویژگی‌های گیلسونایت: 2. جذب کم رطوبت

قیر معدنی تمایل کمی به جذب رطوبت دارد و به همین خاطر در صورت نگهداری یا استفاده در محیط‌های مرطوب خطر تخریب آن کم است.

 

ویژگی‌های قیر طبیعی: 3. مقاومت حرارتی

پودر گیلسونایت با نقطه نرم شدن بالا، یکپارچگی خود را در دماهای بالا حفظ می‌کند و برای استفاده در دمای بالا مناسب است.

 

ویژگی‌های قیر معدنی: 4. چسبندگی طبیعی

خواص چسبندگی قیر طبیعی باعث اتصال موثرتر و ایجاد مقاومت در برابر نیروهای خارجی و در نتیجه طول عمر کلی محصول نهایی می‌شود.

 

ویژگی‌های قیرِ طبیعی: 5. مقاومت در برابر UV

پودر گیلسونایت در برابر تخریت اشعات ماورابنفش (UV) مقاوم است که باعث افزایش طول عمر برنامه‌های کاربردی فضای باز می‌شود.

 

ویژگی‌های گیلسونایت: 6. حلالیت کم

اگرچه قیر طبیعی در محلول‌های خاصی حل می‌شود اما حلالیت محدود آن در آب و بسیاری از حلال‌های رایج دیگر به دوام آن در مواجهه با عوامل مختلف محیطی کمک می‌کند.

 

ویژگی‌های گیلسونایت: 7. مقاومت در برابر تخریب بیولوژیکی

بر خلاف برخی از مواد آلی، پودر گیلسونایت یا قیر معدنی به راحتی به دلیل فعالیت میکروبی تجزیه نمی‌شود که این مساله به ماندگاری طولانی‌تر قیر طبیعی کمک می‌کند.

 

ویژگی‌های قیر طبیعی: 8. پایداری اکسیداتیو

گیلسونایت دارای مقاومت ذاتی در برای اکسیداسیون است؛ به این معنی که در طول زمان در معرض هوا به سرعت تجزیه نمی‌شود.

ویژگی‌های قیر طبیعی: 8. پایداری اکسیداتیو

مزایای استفاده از پودر یا کلوخه گیلسونایت

گیلسونایت میکرونیزه یا قیر معدنی مزایای بسیاری دارد که آن را به یک دارایی ضروری در کاربردهای متعدد در صنایع مختلف تبدیل می‌کند. منشا طبیعی آن همراه با ویژگی‌های شیمیایی و فیزیکی خاص، قیر طبیعی را به یک انتخاب برجسته برای صنایع مختلف تبدیل کرده که به دنبال عملکرد و کارایی اقتصادی هستند.

 

1. مزایا استفاده از گیلسونایت به عنوان افزودنی طبیعی

قیر طبیعی یک افزودنی طبیعی و سازگار با محیط زیست است. این ماده به عنوان یک آسفالتیت طبیعی، کمترین تاثیر زیست محیطی را در مقایسه با جایگزین‌های مصنوعی خود دارد.

 

2. مزایا استفاده از عملکرد پیشرفته قیر طبیعی

دوام و پایداری در برابر دمای بالا باعث می‌شود قیر معدنی عملکرد بهبودیافته و پیشرفته‌تری داشته باشد. وقتی از گیلسونایت در آسفالت استفاده می‌شود، مقاومت آن در برابر سایش، تغییرات دمایی و آسیب آب افزایش می‌یابد. بعلاوه اینکه گیلسونایت طیف وسیع‌تری از دمای کاری را ارائه می‌دهد و به همین خاطر برای ساخت و ساز جاده بسیار کاربردی است.

 

3. مزایا استفاده از تطبیق‌پذیری قیرِ طبیعی

قیر طبیعی کاربردهای مختلفی دارد و می‌توان از آن در صنایع مختلف از آسفالت گرفته تا تولید جوهر و حتی در بخش نفت و گاز استفاده کرد. بعلاوه اینکه گریدهای مختلف گیلسونایت برای برنامه‌های خاص قابل انتخاب است که کاربرد و بهره‌وری آن را افزایش می‌دهد.

 

4. مزایا استفاده از گیلسونات: ایمنی و بهداشت قیر معدنی

سمیت کم قیر طبیعی یا گیلسونایت باعث می‌شود این ماده برای استفاده در کاربردهای مختلف ایمن‌تر باشد.

 

5. مزایا استفاده از قیر طبیعی: مقاومت بالای قیر معدنی

قیرِ طبیعی به انگلیسی Natural Bitumen مقاومت شیمیایی بالایی دارد. این ماده در برابر برخی مواد شیمیایی بسیار مقاوم است که آن را برای پوشش‌های محافظ مناسب می‌سازد. بعلاوه قیر معدنی دافع آب نیز هست و مقاومت طبیعی این ماده در برابر آب، قابلیت‌های ضد آب آن را افزایش می‌دهد.

 

6. مزایای اقتصادی گیلسونایت

فراوانی طبیعی و روش‌های موثر برای استخراج آن باعث شده گیلسونایت یا قیر طبیعی یک گزینه‌ی مقرون به صرفه برای صنایع باشد. کشورهای مختلف تولید کننده گیلسونایت هستند. بعلاوه اینکه تولیدکنندگان گیلسونایت در ایران در غرب کشور نیز این ماده را ارائه می‌دهند.

مزایای اقتصادی گیلسونایت

خرید و قیمت قیر طبیعی در ایران

 قیمت قیر صادراتی طبیعی در ایران به عوامل و فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. گیلسونایت یا قیرِ طبیعی یک هیدروکربن طبیعی است که مانند آسفالت سفت است و در حلال‌های معطر و آلی و همینطور آسفالت نفتی حل می‌شود. این ماده به دلیل سازگاری منحصربفردی که دارد، اغلب برای سخت کردن محصولات نفتی نرم‌تر استفاده می‌شود.

قیر معدنی شکننده است و به راحتی می‌توان آن را به پودر تبدیل کرد. زمانی که از قیرِ طبیعی در تولید سیمان آسفالت یا آسفالت مخلوط استفاده می‌شود، باعث پایداری بیشتر مخلوط‌های روسازی می‌شود. برای خرید گیلسونایت یا بهتر بگوییم، خرید قیر طبیعی می‌توانید با شرکت ایران ای ترید در ارتباط باشید.

مهم‌ترین عامل در تعیین قیمت قیرِ طبیعی، نرخ ارز بین‌المللی است. به دلیل ناپایدار بودن نرخ مبادله به واحد پول ایران، قیمت روز قیر طبیعی بیتومین به دلار برای مشتریان تغییر می‌کند.

 

صادرات قیر طبیعی

صادرات قیر گیلسونایت ایران از طریق شرکت‌های بازرگانی به کشورهای مختلف انجام می‌شود. صادرات گیلسونایت به آمریکا، اروپا و کشورهای آسیایی انجام می‌شود و کیفیت این مواد بسیار بالا بوده و با بسته‌بندی و قیمت مناسب ارائه می‌شود.

 

منبع

 

قیر نفوذی: بررسی مشخصات و کاربردها

۴ بازديد

 قیرِ نفوذی یکی از رایج‌ترین انواع قیرهای مورد استفاده در راهسازی در شرایط مختلف محیطی است. این قیر نفتی است و در ویسکوزیته‌های مختلف از طریق تقطیر جزئی یا خلاء نفت خام تولید می‌شود. قیرِ نفوذی از گریدهای 30 تا 120 طبقه‌بندی می‌شود. هدف اصلی درجه‌بندی قیر بر اساس نفوذ، تعیین مناسب بودن آن برای استفاده در صنایع و شرایط مختلف است. این گریدها بر اساس نفوذ عمق سوزن مشخص می‌شوند. 

 

قیر نفوذی چیست

قیرِ نفوذی نوعی قیر استاندارد است که علاوه بر راهسازی و سنگفرش در کاربردهای دیگر مانند عایق رطوبتی، پوشش سقف و اب‌بندی نیز کاربرد دارد. این ماده خام در صنعت ساخت و ساز نقش بسزایی در توسعه‌ی زیرساخت‌ها ایفا می‌کند. برای اینکه بیشتر با مفهوم قیر نفوذی آشنا شویم باید بدانیم قیر چیست؟

قیرهای نفوذی بر اساس سختی و توانایی آنها در برابر تحمل ترافیک و شرایط آب و هوایی مختلف طبقه‌بندی می‌شوند. از معروفترین و پرکاربرد ترین گریدهای قیرِ نفوذی در راهسازی و روسازی جاده‌ها  می توان به قیر گرید 40/50، قیر 60/70 و 80/100 نام برد.

 

تست نفوذ روی قیر

اهمیت استفاده و شاخص های موثر بر کیفیت قیر نفوذی
علاوه بر این، استفاده از قیرِ نفوذی در پروژه‌های راهسازی به دلیل کارآیی بهتر و سازگاری با سنگدانه‌ها می‌تواند به صرفه‌جویی در مصرف انرژی نیز کمک کند. این نوع قیر همچنین عملکرد بهتری در روسازی دارد و جاده‌ها طول عمر مفید بیشتری خواهند داشت. در ادامه به معرفی شاخص های موثر بر کیفیت قیر نفوذی می پرذازیم:

 

 

میزان نفوذ

مقدار نفوذ قیر نشان‌دهنده‌ی سختی و مقاومت آن در برابر تغییر شکل است. این میزان نفوذ بر حسب دهم میلی‌متر به عنوان عمقی که یک سوزن استاندارد در یک نمونه قیر تحت شرایط خاص زمان، دما و بار نفوذ می‌کند، اندازه‌گیری می‌شود. 

نقطه‌ی نرم شدن قیر نفوذی

نقطه نرم شدن قیر نشان‌دهنده‌ی دمایی است که در ان قیر نرم و انعطاف‌پذیر می‌شود. نقطه‌ی نرمی قیرِ نفوذی برای کاربرد مورد نظر باید در محدوده مشخص شده باشد.

شکل‌پذیری

شکل‌پذیری قیر نشان‌دهنده‌ی کشش‌پذیری و انعطاف‌پذیری آن است. این ویژگی به عنوان فاصله‌ای که یک نمونه قیر می‌تواند بدون شکستگی کشیده شود، بر حسب سانتی‌متر اندازه‌گیری می‌شود.

حلالیت قیر نفوذی

حلالیت قیر نشان‌دهنده‌ی خلوص و همگن بودن آن است. 

نقطه اشتعال قیر

نقطه اشتعال قیر نشان دهنده ایمنی آن برای جابجایی و نگهداری در شرایط مختلف است که از طریق بررسی حداقل دمایی که قیر در آن به اندازه کافی بخار تولید می‌کند تا در برابر شعله مشتعل شود، اندازه‌گیری می‌شود.

وزن مخصوص قیر نفوذی

وزن مخصوص قیر نشان‌دهنده چگالی و قوام آن است که از طریق بررسی نسبت وزن یک حجم معین قیر به وزن یک حجم مساوی آب اندازه‌گیری می‌شود. 

وزن مخصوص قیر نفوذی

نگاهی مختصر بر تاریخچه و موارد استفاده قیر نفوذی

قدمت استفاده از قیر به دوران باستان بازمی‌گردد که از آن برای عایق برای اب‌بندی قایق‌ها و ساختمان‌ها استفاده می‌شد. بابلی‌ها و مصریان باستان از قیر به عنوان ماده‌ای چسبنده و ضد آب در پروژه‌های ساختمانی خود استفاده می‌کردند. توسعه‌ی درجه‌بندی نفوذ قیر در دهه‌های 1920 و 1930 نقطه‌ی عطفی در تاریخ قیر بود. در اواسط قرن بیستم، تقاضا برای قیر با ساخت و سازها افزایش یافت و از این ماده در سقف‌ها، عایق‌های رطوبتی و سایر کاربردها استفاده شد. توسعه قیر اصلاح شده با پلیمر در دهه‌های 1960 و 1970 نیز دامنه‌ی کاربردهای قیر را بیشتر گسترش داد.

قیرِ نفوذی معمولا در پروژه‌های روکش جاده و پروژه‌های صنعتی استفاده می‌شود. این نوع قیر استاندارد برای روسازی اسفالتی باکیفیت ضروری است و سنگدانه‌ها را می‌بندد و به پایداری و انسجام مخلوط قیر کمک می‌کند. در میان تمام گریدهای مختلف قیرهای نفوذی، گرید 70/60 یکی از پرکاربردترین زیرسازی‌ها در پروژه‌های راهسازی است.

قیر گرید 100/85 نیز رایج است. این قیرِ نفوذی دارای ویژگی حفظ حرارت بالا است زیرا می‌تواند گرما را طولانی‌تر نگه دارد و به آسفالت اجازه می‌دهد تا به راحتی در جاده قالب‌گیری شود. همچنین خاصیت حفظ حرارت آن باعث می‌شود که آسفالت حتی در دماهای پایین ترک نخورد.

از قیر نفوذی در کجا استفاده می‌شود؟

کاربردهای قیرِ نفوذی

قیرِ نفوذی به دلیل خاصیت ضد آب، چسبندگی و خواص اتصال‌دهندگی یک ماده‌ی پرکاربرد در صنعت ساختمان برای کاربردهای مختلف است. در ادامه به برخی از کاربردهای رایج قیرهای نفوذی اشاره می‌کنیم.

 

1. ساخت و ساز و روسازی جاده‌ها

قیر درجه نفوذ به عنوان چسب در بتن آسفالتی برای ایجاد سطحی بادوام و مقاوم در برابر لغزش برای جاده‌ها، بزرگراه‌ها و فرودگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

2. عایق رطوبتی و سقف

قیر نفوذی به عنوان یک ماده عایق رطوبتی برای پوشش سقف‌ها، فونداسیون‌ها و زیرزمین‌ها کاربرد دارد. همچنین از این نوع قیر می‌توان به عنوان پوششی برای پشت بام‌ها برای محافظت در برابر آب و هوا استفده می‌شود.

 3. چسب‌ها و درزگیرها

قیر نفوذی به عنوان چسب برای چسباندن عایق‌ها، مصالح بام و سایر مصالح ساختمانی استفاده می‌شود. همچنین از این نوع قیر به عنوان درزگیر برای اتصالات و ترک‌های بتن و بنایی نیز استفاده می‌شود.

4. پوشش لوله‌ها با قیر نفوذی

قیرهای نفوذی به عنوان پوششی برای خطوط لوله و محافظت در برابر خوردگی و بهبود جریان مایعات و گازها کاربرد دارند.

5. رنگ‌ها و پوشش‌ها

قیر نفوذی به عنوان یک جزء در رنگها و پوشش‌ها برای ایجاد عایق رطوبتی و مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

6. عایق صدا

قیر نفوذی به عنوان یک ماده عایق صوتی در ساختمان‌ها، دیوارها و کف برای کاهش صدا و لرزش استفاده می‌شود.

7. کاربردهای صنعتی قیرِ نفوذی

قیر نفوذی در مصارف مختلف صنعتی مانند ساخت مصالح سقفی، امولسیون‌های آسفالتی و چسب‌ها استفاده می‌شود.

 

رنگ‌ها و پوشش‌ها

 

 

معرفی ویژگی ها و انواع گرید قیر نفوذی

قیر درجه نفوذ یا قیر نفوذی دارای خاصیت ترموپلاستیک است که بسته به دمای تنظیم شده باعث نرم شدن و سفت شدن آن می‌شود. قیر در دماهای بالاتر نرم می‌شود در حالی که در دماهای پایین‌تر سخت می‌شود. رابطه‌ی متمایز دما-ویسکوزیته این قیر برای تعیین پارامترهای عملکردی مختلف مانند موارد زیر ضروری است:

  • رئولوژی
  • چسبندگی
  • ماندگاری و دوام
  • دمای استفاده

1. قیر گرید 20/10

قیر 20/10 یک قیر سنگین است که صرفه‌جویی طولانی‌مدت را تضمین می‌کند زیرا می‌توان از آن برای طراحی روسازی نازک‌تر استفاده کرد که مصرف آسفالت را نسبت به طرح‌های سنتی 30% کاهش می‌دهد. درجه نفوذ قیرِ 10/20 نفوذی 10 تا 20 و نقطه‌ی نرم شدن آن بین 58 تا 66 درجه سانتی‌گراد است. این نوع قیر یک قیر معمولی است که برای ساخت و ساز جاده‌ها و تعمیرات و روسازی اسفالت مناسب است. این گرید قیر عمدتا در ساخت آسفالت‌های مخلوط گرم کاربرد دارد.

 2. قیر گرید 30/20

قیر گرید 30/20 دارای درجه نفوذ سخت است و به عنوان قیر برای روسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد که برای راهسازی و یا تعمیر راهسازی مناسب است. همچنین از این گرید قیر نفوذی برای تولید روسازی‌های آسفالتی با مشخصات فنی استفاده می‌شود.

3. قیر گرید 40/30

قیر گرید 40/30 قیر با درجه نفوذ نیمه سخت است که به عنوان قیر روسازی یا برای راهسازی و تعمیر جاده‌ها مناسب است. این گرید قیر نفوذی همچنین برای تولید روسازی‌های آسفالتی مناسب است. قیرهای نفوذی دارای خاصیت ترموپلاستیکی هستند که باعث می‌شود در دماهای بالا نرم و در دماهای پایین سخت شوند.

4. قیر گرید 50/40

این گرید قیر نفوذی به دلیل دمش و نفوذ زیاد هوا در مناطق گرمسیری با هوای گرم استفاده می‌شود. این گرید عمدتا در ساخت آسفالت گرم برای زیرسازی جاده‌ها کاربرد دارد. در واقع، قیر درجه نفوذ 50/40 به این معنی است که مقدار نفوذ در شرایط استاندارد که معمولا به عنوان روسازی استفاده می‌شود، در محدوده 40 تا 50 قرار دارد.

 

انواع قیر درجه نفوذ: 2. قیر گرید 30/20

انواع قیر نفوذی: 5. قیر گرید 70/60

درجه نفوذ قیر 70/60 به این معناست که مقدار نفوذ در شرایط استاندارد در محدوده‌ی 60 تا 70 قرار دارد و به عنوان قیر نیمه سخت طبقه‌بندی می‌شود. این گرید قیر عمدتا برای مخلوط‌های گرم به ویژه در شرایط آب و هوای معتدل استفاده می‌شود. این گرید قیر نفوذی برای ساخت امولسیون قیر، قیر کاتبک و گریدهای قیر اصلاح شده نیز کاربرد دارد.

 

6. قیر درجه نفوذ 90/60

قیر 90/60 به BND (قیر جاده) و BN (قیر نفتی) طبقه‌بندی می‌شود. قیرهای BND چسبندگی خوبی به مواد سنگی مختلف دارند و در دماهای پایین انعطاف‌پذیری آنها بالا بوده و در برابر تاثیرات آب و هوایی مقاوم هستند. قیر BND 60/90 برای زیرسازی جاده‌ها در مناطقی با آب و هوای گرم، تهیه آسفالت گرم و مخلوط‌های قیری در مناطقی با آب و هوای گرم استفاده می‌شوند.

 

7. قیر گرید 100/80

قیر گرید 100/80 دارای درجه نفوذ استاندارد است و معمولا از آن به عنوان قیر روسازی در راهسازی و سایر پروژه‌های صنعتی استفاده می‌شود. این گرید قیر نفوذی عمدتا در ساخت آسفالت‌های گرم برای پایه‌ها به ویژه در آب و هوای سرد استفاده می‌شود.

 

انواع قیر نفوذی: 5. قیر گرید 70/60

 

خرید و قیمت قیر نفوذی

قیمت قیرِ نفوذی با توجه به عوامل مختلفی از جمله عیار قیر، مقدار خرید، هزینه‌های حمل و نقل و غیره می‌تواند متغیر باشد. قیمت این نوع قیر نیز بر اساس نرخ ارز محاسبه می‌شود و به همین خاطر نمی‌توان قیمت دقیقی برای آن تعیین نمود.

قیمت‌ها همچنین بسته به منطقه و کشور نیز می‌توانند متفاوت باشند. با این حال، کیفیت قیر از اهمیت بالایی برخوردار است و بهتر است پیش از خرید قیرِ نفوذی از کیفیت قیر تامین کننده مورد نظر اطمینان حاصل کنید. برای خرید و اطلاع از قیمت قیر امروز با شرکت ایران ای ترید در تماس باشید.

انواع قیرهای نفوذی: 6. قیر درجه نفوذ 90/60

 

 

 

منبع